Matematik

Bestem en ligning for m

25. marts 2011 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Linjen l går gennem punkterne P(.3, 10) og Q(1,2), og linjen m går gennem P og står vinkelret på l.

Bestem en ligning for m..

Hvordan gør jeg det?

Any help?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2011 af kuntz15 (Slettet)

Tegn det ind i et koordinatsytem så det bliver mere overskueligt.

og udfra det burde det ikke være så svært at bestemme ligningen for m


Svar #2
25. marts 2011 af missunknow (Slettet)

Jeg kan jo ikke tegne det.. man må jo ikke bestemme noget ud fra en tegning i matA. man skal jo komme frem til det, så så kan man bruge en tegning til at tjekke efter..


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2011 af mathon

                              →
                              PQ  er normalvektor til m med retningsvektor [x-3,y-10]

m's ligning
bestemmes af
                              skalarprodukt
                             [2,8]·[x-3,y-10] = 0


Svar #4
25. marts 2011 af missunknow (Slettet)

:-S det forstår jeg ikke..

Jeg finder normalvektor til m som bliver (4, -8)

og hvor får du 2,8 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2011 af mathon

se


Svar #6
25. marts 2011 af missunknow (Slettet)

Det har jeg forstået.. Men jeg forstår bare ikke hvor du får 2,8 fra :S


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. marts 2011 af mathon

  en vektor a med koordinaterne b og c skriver jeg

                                                     →
                                                     a = [a,b]
her
                                                     -->
                                                    PQ = [2,8]               "2 over 8"


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nu er PQ = (-2 , -8) . Det er QP , der er lig med (2 , 8) .Begge vektorer kan naturligvis benyttes som normalvektor til m .


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. marts 2011 af mathon

          ...ja jeg valgte normalvektoren med positive koordinater men fik ikke bogstavombyttet...   :-)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.