Matematik

MAT BLANDET.

25. marts 2011 af annesofie1996 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen. Hvor er det nedern at lave letkier på en fredag, men det skal jo gøres. Har brug for hjælp til nogle opgaver og vil gerne have en god forklaring som passer til en 8. klasses elev.

1) Reducer: 8a-(12+5a)

2) Løs ligningen: 8x=2x+18

3) Løs ligningen: 1/3x +2=7

4) 8000 kr. giver 20 kr i rente på et år på en lønkonto. Den årlige rentesats er?

5) Renten i et halvt år af 6000 til 3% p.a. er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvor er dine egne forslag til løsningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2011 af kaspkasp (Slettet)

 opg 1

3a-12

opg 2

x=3

opg 3

X=1,66666

opg 4

0,25% p.a

opg 5

180kr

Kan lave udregningerne vis du ønsker det


Svar #3
25. marts 2011 af annesofie1996 (Slettet)

Jeg har ingen. Derfor spørger jeg? Hvad regnede du med? At jeg skrev det for sjov og godt kunne løsningerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2011 af Angsumalin (Slettet)

1) Reducering betyder at forenkle( eller at skrive på kortere form

Eksempel:

5a-(2b+3a)

En minusparentes hæves ved at ændre fortegne på alle led ind i parentesen

5a-2b-3a

dvs. så sige at

du kan sige 5a-2a da det er samme bogstaver, men til gengæld har du stadig 2b

Derfor er resultat

2a-2b


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, men vi forventer da, at folk gør et forsøg selv på at løse opgaverne. Ellers er det jo bare det samme som at skrive af efter sidemanden, og det lærer du jo ikke noget af. Når der ikke er det ringeste forsøg fra din egen side, går vi ud fra, at du gider gøre en indsats selv, men bare vil have det hele foræret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2011 af kaspkasp (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2011 af Angsumalin (Slettet)

Hvis du vil have forklaring til det andre opgaver, er du velkommen til at spørg

Hvis du ikke har fundet ud af det:D


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal hæve en parentes og reducere 1), isolere x  2)-3) , og så have fat i formlerne for renteberegning 4)-5).


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad laver du egentlig i matematik-timerne, siden du ikke engang vil FORSØGE at regne dine opgaver - ?

- Og hvad havde du tænkt dig til eksamen - ?

Lige så meget, som vi glæder os over at hjælpe jer med opgaverne,

lige så lidt ville vi bryde os om at tilskynde jer til blot at lære at skrive af.

Vis din gode vilje ved at FORSØGE at regne opgaverne inden du gi'r op.

Prøv evt .at se, om du kan finde din matematikbog. Der står faktisk mange gode ting i den.

Velkommen igen, når du GIDER !

.


Svar #10
25. marts 2011 af annesofie1996 (Slettet)

Kan det ikke passe at opg. 3 giver 15?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Jo ;-)


Svar #12
25. marts 2011 af annesofie1996 (Slettet)

Jeg har selvfølgelig kigget på opgaverne og prøvet at regne dem inden jeg spørger jer. Jeg vil jo heller ikke bare have svaret for der er da ingen der ved om i har det korrekte svar. Jeg skrev sådan set også at jeg gerne ville have en forklaring, hvis det altså er at i kan læse. Men i har vel ikke fulgt med i dansktimerne... Når nej man er vel også lidt langsom når man er de 30 og 56 år. Det havde jeg glemt.


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du stadig sætter pris på vores hjælp (som for 3 min. siden fx.), tror jeg du skal anlægge en anden tone -


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2011 af peekaboo666 (Slettet)

 #12 - annesofie 1996

det var da helt utroligt så uforskammet du er. det er frivillige folk der sidder herinde for at hjælpe andre (inklusiv dig), så du skulle måske overveje en smule respekt og en bedre tone hvis du skal gøre dig forhåbning om et svar.

når du finder den rette attitude og engagement frem vil jeg hellere end gerne hjælpe dig. indtil da må du stå på egne ben. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Du skal lige være obs på, at # 2 's løsning på 5) (180 kr) ikke er korrekt.

Iøvrigt HAR vi fulgt med i dansktimerne - derfor ved vi, at "I" i tiltale staves med stort I.

Og mht. vores alder, er det kun en fordel, at man ikke lader sig ophidse så let, som da man var 14 ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. marts 2011 af SuneChr

: )  Nu vil jeg, på 61, da også gerne være med.  : )

Lad dog det fnidder ligge. Annesofie, du har i din overskrift i # 0 signaleret, at du ikke gad lektier en fredag aften. Det er der nogle af os, der nok har følt sig provokeret af, når vi faktisk sidder hjemme, ganske vist frivilligt, og hjælper mange med skolearbejde. I øvrigt kan jeg nu heller ikke forstå, at du i starten ikke havde noget at byde ind med. Det er godt at have med til næste gang.  


Skriv et svar til: MAT BLANDET.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.