Matematik

En linje er vinkelret på en anden

27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal løse følgende:

Undersøg ved beregning, om nogen af følgende tre rette linier står vinkelret på hinanden.


l: 3x-y+2=0

M: -2x+4y+12=0

N: x+3y-16=0

Skal jeg sætte dem = hinanden eller hvordan gør jeg. På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af mathon

       vektorerne er ortogonale når - og kun når - skalarproduktet af normalvektorerne er lig med nul


Svar #2
27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet)

Ja det ved jeg, men skal jeg så gange de to linjer sammen og se om dette giver 0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2011 af mathon

#1

       linjerne er ortogonale når - og kun når - skalarproduktet af deres normalvektorer er lig med nul


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2011 af AMelev

Du skal finde normalvektorerne for de tre linjer.

linjens ligning hedder a(x-x0) + b(y-y0) = 0, hvor n = [a,b] er normalvektor til linjen og P(x0,y0) er et punkt på linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2011 af mathon

                                            normalvektor
L: 3x-y+2=0                              [3,-1]        

m: -2x+4y+12=0                       [-2,4]

n: x+3y-16=0                            [1,3]


Skriv et svar til: En linje er vinkelret på en anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.