Matematik

Funktion

27. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen g har forskriften g ( x ) = ( a-2) x + a + 3 . Bestem a så punktet ( a,3) ligger på graffen.

Hvordan gør man lige den her ? Man kan vel starte med at skrive den om. så . den hedder 2a+x-1


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

Løs ligningen g(a) = 3. Hvad er det for en mærkelig omskrivning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2011 af AMelev

Din omskrivning er i modstrid med reglerne - du kan ikke bare tage tallene og reducere, når der er ganget x på nogle af dem. Du skal gange x ind i parentesen ved at gange x på hvert af leddene: a·x - 2x + a + 3


Svar #3
27. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Når ja .. ups... selvf. ax-2x+a+3

Så 3x-2x+3+3 = x+6 ?? Men hvordan er a bare = med 3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2011 af AMelev

Nej - det er ikke a, der er 3.

At et punkt (#,¤) ligger på grafen betyder, at g(#) = ¤, altså når x = # er y = g(#) = ¤

Hvad er # og ¤ i din opgave? Prøv så at sætte ind og løs den fremkomne ligning mht. a.


Svar #5
27. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

f ( x ) = 3x+b hvor b er 3 

Jamen # er vel ( 1 = x )  og ¤ er ( y = 3 )  ? Så den hedder a-2*1+a+3   = 2a-1 Så  a er = 1/2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. marts 2011 af AMelev

Jeg er ikke med - hvor kom f(x) ind i billedet?

Din opgave lød sådan: g ( x ) = ( a-2) x + a + 3 . Bestem a så punktet ( a,3) ligger på grafen.
Hvad er altså x = #?


Svar #7
27. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Bare det første af opgaven.. Oki. Jamen x er vel 1. ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2011 af AMelev

Nej, hvordan kommer du til det? x er 1.koordinaten til punktet, så x = a.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.