Kemi

koncentrations regning

28. marts 2011 af qarsoq (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Håber der er nogle der kan hjælpe med et par gode råd.

skal løse følgende opgave:

a. 1 L 0,2 M Na3PO4 tilsættes vand til 1,5 L. Hvad bliver hhv. c(Na3PO4), [Na+] og [PO43-]?

Det har jeg gjort og fået :

Cefter af Na3PO4= Cfør · V før  = 0,2M ·1L =0,13M
                                        V efter             1,5L
og ligeledes har jeg regnet Na+  og PO4 3- ud.

Det jeg så ikke kan finde ud af er følgende:

 Opløsningen blandes med 0,5 L 0,1 M Fe(OH)3. Hvad sker der?
1,5 L 0,2M Na3PO4 + 0,5 L 0,1 M Fe(OH)3 → 2 L 3NaOH + FePO4

Hvad er nu [Na+], [PO43-],[Fe3+] og [OH-] (læren skriver opgaven er svær)? ??????????? Det er her jeg bliver i tvivl.. er der nogen der kan hjælpe??
 


Skriv et svar til: koncentrations regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.