Matematik

Diskriminant for ligning - forkert resultat?

28. marts 2011 af njepsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej med jer,

Jeg sidder pt. med en aflevering jeg er kørt galt i..

Jeg får stillet til opgave, at regne ligningen: "4x^2+bx+9=0". Jeg får afvide, at den har én løsning, og jeg undrer mig - er det virkelig nødvendigt at regne diskriminanten, når jeg får afvide, at den har én løsning?

Jeg har prøvet mig frem, og jeg har regnet diskriminanten med "b^2-4ac", som giver mig: "b^2 -4*4*9" - dette giver b^2-144, og her kører jeg galt? 

Hvis jeg skal finde d for én b, og ikke b^2, skal jeg vel tage kvadratroden af 144, men det giver igen ikke mening..

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2011 af Walras

Du ved, at d=0, hvis polynomiet kun har en løsning, hvorfor 0=b^2-144 <=> b^2=144 => b=-12 ∨ b=12


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2011 af mette48 (Slettet)

4x^2+bx+9=0

For at der kun er en løsning skal diskriminanten være 0.

d=b2-4ac=b2-4*4*9⇒     indsætter i udtrygget for d og sætter det =0, løser den fremkomne ligning

b2-144=0

b=12 v b=-12


Svar #3
28. marts 2011 af njepsen (Slettet)

Nårh, på den måde.

Tusinde tak til jer begge. :-)

Super skønt med en hjælpene hånd!


Skriv et svar til: Diskriminant for ligning - forkert resultat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.