Matematik

løse ligningen ! x^2+3x-4=0

28. marts 2011 af lejla55 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej alle sammen . er der nogen der ved hvordan man kan regne denne ligning ud.  Altså sådan  præcis.  Håber i virkelig kan hjælpe mig. 1000 tak på forhånd.

x^2+3x-4=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af emul0c

http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium

I ovenstående link står alt hvad du skal bruge (hint: scroll lidt ned, så finder du den ligning du skal bruge).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2011 af Cybersi (Slettet)

Det du har der er en andengradsligning :)

Den løser man med følgende formel:

(1)
Det første man gør er at finde diskriminanten:
D = b^2 -4*a*c

Dit D vil så blive:
D = 3^2 - 4 * 1 * -4 = 25

Når det er større end 0 betyder det at der er to løsninger.
Dem kan man finde med to formler:
(1): -b+√D / 2a = -3+√25 / 2 * 1 = 1

(2) -b-√D / 2a = -3-√25 / 2*1 = -4

Hvis man så sætter en af de løsninger ind på x plads går den nok op :)

(Du kan allerede se nu at hvis du sætter 1 ind på x plads vil ligningen gå op, derfor er dit resultat altså x = 1)

 


Skriv et svar til: løse ligningen ! x^2+3x-4=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.