Matematik

Arealet mellem f(x) og g(x) integralregning

28. marts 2011 af oltova (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=-x3+9x2+48x+2052 , hvor x er en del af [8;18]

g(x)=-156,25x2+2500x-7500, hvor x er en del af [8;12]

f(x) ligger over g(x)

Hvordan regner jeg arealet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af AMelev

Generelt er arealet mellem to grafer i intervallet [a,b] givet ved

A = ∫ab( f(x)-g(x) )dx, når f(x) > g(x)


Svar #2
28. marts 2011 af oltova (Slettet)

Ja men her er der jo opgivet 2 intervaller. Lidt derfor jeg ikke forstår hvordan jeg skal udregne den ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af AMelev

Nej, det kan jeg godt forstå - din angivne formulering af opgaven er uklar/mangelfuld. Prøv lige at læse opgaveteksten grundigt igen og se, om der måske er noget, du har overset.

Hvis du tegner graferne i samme koordinatsystem, kan du se, at der umiddelbart kan være tale om flere punktmængder, man kunne finde areal af.


Skriv et svar til: Arealet mellem f(x) og g(x) integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.