Matematik

Trigonometri.

29. marts 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

I trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B og siden
AC. Det oplyses, at ∠A = 70° og AB = BD = 5 .

opgaven består i at jeg skal bestemme lBCl. Men jeg har ingen ideer om, hvordan og hvorledes, jeg skal gøre det :/ nogen, der kan forklare?


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2011 af Duffy

Tegn trekanten og brug sinusrelationen

lBCl = 10sin(70°) = 9,3969


Svar #2
29. marts 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

Da jeg skulle aflevere opgaven i dag kom jeg netop imorges i tanke om, hvordan jeg skulle finde de resterende vinkler, så jeg har fået præcist det samme som dig. Tak :)


Skriv et svar til: Trigonometri.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.