Fysik

Radioaktivt materiale - Kernefysik

29. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En Radioaktiv mængde materiale består af til at starte med af 4,0*10^15 S-35 kerner med henfaldskonstanten 2,9 år^-1. Beregn , hvor lang tid det tager indtil..

a. Antallet af S-35 kerner er faldet til 5,0*10^14

b.Antallet af S-35 kerner er faldet til 1,0 procent af det antal der var til at starte med

c.Der er henfaldet en milliard S-35 atomkerner

d.Antallet af S-35 kerner er faldet til halvdelen af det antal der var til at starte med.

Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af mathon

når tiden regnes i år

                                     N(t) = (4,0·1015)·e-2,9·t

a)        
                                     5,0·1014 = (4,0·1015)·e-2,9·t

                                    0,125 = e-2,9·t

                                    8 = e2,9·t

                                    ln(8) = 2,9t

                                    t = ln(8)/2,9 = 0,717 år ≈ 270 døgn


                                


Svar #2
29. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Tusind tak. :-) Hvordan kommer du fra 0.125 til 8 ?

Altså så den hedder ln(8) ?

en procent er vel samme princip alt bare 0,01 af 4,0*10^15 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2011 af mathon

b)
            0,01·No = No·e-kt

            0,01= e-2,9t

            100 = e2,9t

            ln(100) = 2,9t

            t = ln(100) / 2,9


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2014 af Anwar30 (Slettet)

Hej. Er der en, der kan hjælpe med opgave c i ovenstående? Jeg prøver med samme princip, men resultatet giver noget helt andet, end det den skal give..


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2014 af mathon

c)

         (4,0\cdot 10^{15}-10^9)=4,0\cdot 10^{15}\cdot e^{-kt}

          1-\frac{10^9}{4,0\cdot 10^{15}}=e^{-k\cdot t}

          e^{-k\cdot t}=1-\frac{10^9}{4,0\cdot 10^{15}}=0,99999975

          e^{k\cdot t}=1,00000025

          kt=\ln(1,00000025)=2,5\cdot 10^{-7}

          t=\frac{2,5\cdot 10^{-7}}{2,9\; \aa r^{-1}}=8,62069\cdot 10^{-8}\; \aa r=2,72\; s


Skriv et svar til: Radioaktivt materiale - Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.