Matematik

bestem t

29. marts 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har vektor a= 2 over 2t-3            og  b=4 over 7t-5       bestem t så de er parallelle

hvis prikproduktet = 0 er de parallelle men kan ikke løse det her hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af peter lind

Hvis prikproduktet er 0 står de vinkelret på hinanden og er aldeles ikke parallelle. Derimod skal deres determinant være 0, så beregn determinanten og sæt resultatet  = 0. Det giver en ligning til bestemmelse af t


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2011 af Duffy

hvis prikproduktet = 0 er de parallelle vinkelrette ! !

Brug determinanten . . .


Svar #3
29. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

2*(7t-5) - 4*(2t-3) = 14t-10 - 8t-12

sætter det = 0

0=14t -10 -8t-12 =6t-22

22=6t

t=3,6667?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2011 af peter lind

ja


Svar #5
29. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

det kan jo ikke passe?

a= 2 over 4,3334      og b=4 over 20,67 er ikke parallelle


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2011 af peter lind

Jeg overså en fortegnsfejl, du har lavet. -4(2t-3) = -8t+12


Svar #7
29. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

yes så passer det tak


Skriv et svar til: bestem t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.