Fysik

acceleration

29. marts 2011 af fallader (Slettet)

opg 1:

En løber med massen 60 kg har fået målt sin startacceleration til 4,7 m/s^2.

Beregn den resulterende kraft på løberen.

opg 2:

En bil med massen 1200 kg bremser i 3 sekunder. den nedsætter hastigheden fra 80 km/h til 50 km/h.

Beregn bilens accleration.

Beregn størrelsen af den resulterende kraft på bilen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af peter lind

Brug F =m*a og for det andet spørgsml også a = Δv/Δt


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Opgave 1

m = 60 kg         a = 4,7 m/s2

Fres = m · a

Fres = 60 · 4,7

Fres = 282 N

Opgave 2

a = v / t

a = ((50·3,6) - (80·3,6)) / 3

a = -36 m/s2  -  Altså decelererer bilen med 36 m/s2.

Fres = m · a

Fres = 1200 · 36

Fres = 43200 N


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.