Matematik

Har jeg regnet rigtigt?

29. marts 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

18d 22b+4d-10b+2d-6b-8d=6b-2d

18e 10,5x+3,2x-3,5y+4,3x+5,5y=18x-2y

18g4a-3A-a+4A-2a+2A+1/2a

19a xy+2xy-5xy+6xy=4xy

19b 2ab-ba+11+3ab-13=-2-ba+5ab

19c 2*3c-4d+2,5-3c+d=3c-3d+2,5

19e 1,5h+2gh-5g+0,5h-5gh+10g=2h+5g-3gh

19g 1/2q+2*3p-3/2q-2p+3q=2q+4p

20a  2 bolde + 7bolde -3bolde det hele delt med 3=2 bolde

20c 3bolde* 7 trukket fra 55 =-34b

20e  12sølvmønter og 9guldmønter lægges sammen med 2guldmønter og en sølvmønt=13sølvmønter+11guldmønter

20f 10 sølvmønter lægges sammen med summen af halvdelen af 16guldmønter og 6 sølvmønter=10s+11sg

20g Det dobbelt af 4g trækkes fra 9s og 10g=9s-4g-6g

20h Fra 21g og 90s tages halvdelen af 10g=16g+85g

Er mine besvarelser rigtige?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af AMelev

18d og 20a er rigtige - så du har fat i de rigtige metoder.


Svar #2
29. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Er det kun dem der er rigtige?


Svar #3
29. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Undskyld Anne Grethe, mener du at det kun er 18d og 20a der er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2011 af AMelev

Nej., men du kan ikke forvente, at vi regner alt igennem. Metoderne er rigtige i de to, og så vidt jeg lige kan se er de øvrige af samme skuffe.


Svar #5
29. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Til Anne Grethe.Jeg forventer heller ikke at fremmede mennesker laver mine lektier.Hvis de har tid må de godt kigge dem igennem. Jeg har respekt for du/andre har et liv udenfor studieportalen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Til underviserne på SP:

Principielt har # 4 ret - det tjener jo ikke noget formål, at opgavestillerne afleverer fejlfri opgaver hver gang.
Så spørgsmålet er, om vi i virkeligheden hjælper dem ved at rette samtlige fejl . . .

Selv om vi vil det allerbedste for de unge mennesker, så er det jo faktisk som at tisse i buksene for at holde varmen.

Det forhindrer i hvert fald i høj grad læreren i at fange manglende kundskaber, før det er for sent . .

Derfor siger jeg - for mit eget vedkommende - principielt nej til at "rette" ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

Men det er jo eleven selv som har ansvar for at forstå principperne, og hvis eleven forstår principperne af at få rettet samtlige fejl, er det vel intet problem at samtlige fejl bliver rettet.

Det der godt kan irritere mig er når elever aflevere 12 tals opgaver, men laver mundtlige præsentationer som om de overhoved ikke forstår hvad matematik går ud på. Men det reflektere deres mundtlige karakter højest sandsynligt også.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

# 7

Du har stort set ret.

Men det, der anfægter mig er det moralske ansvar, som jo ikke bekymrer opgavestillerne.

Hvis du lægger dine penge frit fremme, vil der selvfølgelig komme en eller anden og snuppe dem.

Og det er jo naturligvis hans eget ansvar.

Men var det moralsk rigtigt af dig at lægge dem dér, så han blev fristet - ?


Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.