Matematik
To parabler med ens tværprofil. Integralregningsprojekt
Jeg vil med dette spørgsmål trække på andres erfaring.
Opgave 3: Bestem forskriften for de to parabler, der går fra henholdsvis punkterne A til B og fra C til D, når det er givet at arealet af det færdige tværprofil skal være det samme:
Punkterne:
A(-13;58) og B(15;58)
C(18;58) og D(40;59)
Mit problem ligger i at jeg er forvirret over hvad de mener med at arealet af tværprofilen skal være ens for de to parabler.
Jeg har vedhæftet billedet af figuren hvor punkterne er.
For jer på HTX: Mat B2, side: 285-286
Svar #1
30. marts 2011 af sigmund (Slettet)
De mener med integralet. Har du brug for yderligere hjælp?
Svar #2
30. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)
Det jeg undrer mig over er at jeg kan jo ikke ændrer i parablen i det at jeg har fået angivet punkterne for begge parabler.
Eller kan jeg gøre som følgende:
Aparabel A og B = ∫-1315 ax2+bx+c
og
Aparabel C og D = ∫1840 ax2+bx+c
Aparabel A og B=Aparabel C og D
∫-1315 ax2+bx+c = ∫1840 ax2+bx+c
At isolere krumningen a fra den ene?
Giver det overhoved mening?
Svar #3
30. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)
Næ.. Det gjorde det overhoved ikke..
Jeg har løst opgaven nu. :-)
Skriv et svar til: To parabler med ens tværprofil. Integralregningsprojekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
