Matematik

procentregning

30. marts 2011 af alibaba1 (Slettet)

er der nogen der kan løse de opgaver, eller kan hjælpe mig med at løse dem.

Opgave 1

På en bankkonto indsættes et beløb. Renten er 5% pr. år de næste 8 år, hvis der hverken hæves eller indsættes nye beløb. Efter 4 år står der 6685.28 kr. på kontoen.

a) Hvor stort et beløb blev der indsat fra starten? b) Hvor stort et beløb står der efter 8 år?

Opgave 2
En bankkunde indsætter 5000 kr. på en bankkonto. Efter 10 år er beløbet vokset til 10305 kr.

Beregn den årlige rente.

Opgave 3

Forbruget af cigarer etc. har været faldende i Danmark i de senere år. Det faldt således fra 449 mio. stykker i 1987 til 392 mio. i 1988.

a) Hvor stor er den procentiske nedgang?

b) Hvad vil forbruget være i 1995 med samme udviklingstendens?

Opgave 4

En kapital på 54000 kr. indsættes på en konto, som forrentes med 9% om året.

a) Hvad er beløbet efter 5 år? b) Hvor mange år skal de 54000 kr. stå, før de når 100000 kr?

Opgave 5

Omsætningen i en virksomhed er i januar måned 230000 kr. De følgende 3 måneder stiger omsætningen med 10% pr. måned, og de næstfølgende 3 måneder falder omsætningen med 10% pr. måned.
Beregn omsætningens størrelse efter 3 måneder og efter 6 måneder og forklar, hvorfor det sidste beløb ligger under omsætningen for januar måned.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af mathon

Opgave 1:

                   a) Hvor stort et beløb blev der indsat fra starten?

                            Ko = 6685.28·1,05 -4 =

                    b) Hvor stort et beløb står der efter 8 år?

                            K8 = 6685.28·1,054 =


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af Angsumalin (Slettet)

...


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2011 af mathon

Opgave 2
En bankkunde indsætter 5000 kr. på en bankkonto. Efter 10 år er beløbet vokset til 10305 kr.

Beregn den årlige rente.

                                                   1+r = (Kn/Ko)1/n

                                                   1+r = (10305 / 5000 )1/10

                                                    p/100 = (10305 / 5000 )0,1 - 1

                                                    p = ((10305 / 5000 )0,1  -  1)· 100%


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.