Matematik

Lineære funktioner

30. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen..

Jeg er igang med denne opgave... Jeg har svært ved dette emne, så jeg håber I kan hjælpe mig... på forhånd tak

En pilot vil leje et 4-personers fly.

Tilbud 1


y=600X     x er antal timer, som flyet lejes.                    y er lejeudgiften i kr.

y = 600 kr/time * 5,78 timer

y = 3468 kr



Tilbud 2

Fast pris: de første 10 timer................................................ 5000 kr.
Efterfølgende timer............................................................... 650 kr. pr. time

- Hvor meget koster det at leje flyet i 12 ½ time efter dette tilbud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af AMelev

Du regner prisen for timerne ud over de 10 timer som i tilbud 1 og dertil lægger du den faste pris for de første 10 timer.


Svar #2
30. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg er helt forvirret??? er det dette du mener???

y=600*(650*2,5)+5000


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2011 af AMelev

Nej, ikke helt. De 600 har jo ikke noget med tilbud 2 at gøre - væk med dem, så er det i orden.

Først betales 5000 for de første 10 timer, så skal du yderligere betale 650 kr pr. time for de resterende 2,5 time.


Svar #4
30. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

hvordan kan man så skrive en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2011 af AMelev

Kald antallet af flyvetimer x og brug samme metode som ovenfor.


Svar #6
30. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

er det så sådan : 12 ½X*600*5000


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2011 af AMelev

Nej! Du blander tilbud 1 og tilbud 2 og bruger ikke metoden fra før - eller hvis du gør, er det også forkert. Check lige dine regnetegn ( + og *)

Du  betaler 5000 kr. for de første 10 flyvetimer, så hvis x ≤ 10 er y = 5000 altså konstant

Hvis x > 10, skal du betale YDERLIGERE 650 kr. pr. time UD OVER de 10, altså x - 10.


Svar #8
30. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

så det er sådan her: 5000+650*X


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2011 af AMelev

Ikke helt. Du har jo allerede betalt for de første 10 timer. Læs nu #7 grundigt.


Svar #10
30. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

så er det: 5000+650*2,5


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

#9: AMelev, hvorfor er #8 forkert?

Tilbud 2:

5000+650*x, hvor at x=antal timer. Udtrykket er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. marts 2011 af AMelev

#9 svaret er rigtigt ved de 12.5 flyvetimer, men du skrev jo, at du ville lave en funktion, og så skal du have antal flyvetimer som en variabel x, og det udtryk er ikke rigtigt.

#10 Fordi du, når du har betalt for de første 10 timer er der, som der står i #7, kun x - 10 timer tilbage at betale ekstra  for.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.