Matematik

Ligninger

30. marts 2011 af hhhgggd (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hjælp mig lige med at forklare hvordan jeg løser denne ligning....

18 - 10x - 26 + 17x = 6


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man isolerer led med x på den ene side, og konstanter på den anden side. Dernæst isoleres x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af CJ3 (Slettet)

Flyt 18 og 26 over på den anden side.

-10x+17x=6-18+26

så lægger vi sammen

7x=38

Så finder vi 1x.

x=38/7

x=5,43


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2011 af Goldfish (Slettet)

Jeg ville først lægge x'erne sammen (17x-10x).

Så ville jeg lægge tallene sammen (18-26).

Så ville jeg fjerne det tal, du kom frem til før, ved at minusse el. plusse med det samme på begge sider (i dette tilfælde plusse).

Så vil jeg fjerne 7x så der kommer til at stå 1x, eller bare x (ved at dividere med 7)

Så skulle du meget gerne være nået frem til at der står x=(resultatet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2011 af lassebach1 (Slettet)

#2.. 6-18+26 giver jo ikke 38??

18 - 10x - 26 + 17x = 6 (regner sammen)
-8 + 7x = 6 (plusser med 8 på begge sider)

7x = 14 (dividere med 7)

x= 14/7 

x=2


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.