Matematik

Differentiering af: 6*(sin(0,03x-(pi/2))+1)

30. marts 2011 af Sørennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Så vidt jeg har forstået, skal man, når man differentiere en ligning som denne, dele den op i to delfunktioner:

 f(x)=6*(sin(0,03x-(pi/2))+1)

så det bliver f(x)=6*(sin(u)) og u=(0,03x-(pi/2))

så differentiere man og det bliver hhv. f'(x)=6*(-cos(u)) og 'u=0,03

så bliver det f'(x)=0,5*6(-cos(u))^2*0,03 eller hvordan??

Kan nemlig ikke få fat i det rigtige resultat..


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, hvor kommer faktoren 0,5 fra, og hvordan bliver det pludselig (-cos(u))2 ?

Du har benyttet, f(x) = 6·sin(u(x))+6 , hvor u(x) = 0,03x -π/2 , så

f'(x) = 6·cos(u)·u'(x) = 6·0,03·cos(u) = 0,18·cos(0,03x -π/2)


Skriv et svar til: Differentiering af: 6*(sin(0,03x-(pi/2))+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.