Matematik

Find x,y koordinater for punkt, ud fra x,y fra et andet punkt?

30. marts 2011 af MrFJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja jeg er så igang med opgave 2a i det vedlagte ark, B's kooordinater giver lidt sig selv: B(21;70)

I opgaven står der at |BC| = 11,4 og så har jeg opsat BC's ligning: y = -3,667x + 147,007.

Spørgsmålet er så, hvordan finder jeg koordinaterne for C? Det eneste jeg kunne forestille mig, var at jeg skulle omskrive afstandsformlen måske?

Hilsen Frederik.


Svar #1
30. marts 2011 af MrFJ (Slettet)

 Har også udregnet B's vinkel, men ved ikke lige hvordan jeg skulle kunne udregne det med trigonometri.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af peter lind

Der er ikke vedlagt noget ark

Du kan bruge OC = OB+BC. Det fremgår ikke klart hvad du har af data. Hvis du retningsvektoren v for linjen kan du bruge den idet BC = k*v hvor k vælges så BC har den rigtige længde. AF ligningen selv kan du evt. finde v


Svar #3
30. marts 2011 af MrFJ (Slettet)

 Ups, der gik vist lidt koks i det, da jeg skrev forkert kode ved login... Her er dokumentet, jeg har ikke rigtigt andre data end dem der står i første post. Hvad er det nu lige O står for i din første ligning?

Vedhæftet fil:opgave-a-opgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2011 af peter lind

O står for Origo, koordinatsystemets begyndelsespunkt. Et punkt P har så samme koordinater som vektoren OP.

Med hældningen α er v=(1, α) en retningsvektor for linjen.


Svar #5
30. marts 2011 af MrFJ (Slettet)

 nååå ja


Svar #6
30. marts 2011 af MrFJ (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, så k er en eller anden konstant? Og hvordan hjælper det mig til at finde koordinaterne for C? :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2011 af peter lind

OC = OB+BC. Du kender OBBC = k*v og dermed også |BC| = |k||v| Find først k og dermed BC


Svar #8
31. marts 2011 af MrFJ (Slettet)

11,4 / 3,801 = 2,999cm

k · v / B = C?

2,999 · (1;3,667) / (21;70) = (0,143;0,157) 

2,999 · 3,667 / 105,254° =  0,104°

Det ser sku ikke helt rigtigt ud det jeg har lavet :S


Svar #9
31. marts 2011 af MrFJ (Slettet)

 Nogen der ved hvad jeg har gjort galt :/?


Svar #10
31. marts 2011 af MrFJ (Slettet)

 Hvad er k? Mangler lidt forklaring her!


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. marts 2011 af peter lind

k*|v| = k |(1, α) | = 11,4


Skriv et svar til: Find x,y koordinater for punkt, ud fra x,y fra et andet punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.