Matematik

hvordan finder man " k "

31. marts 2011 af eminamuj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har en matemaik afl. hvor jeg har fået opgaven
Bestem de tal k,  for ligningen
x2+4x+k=0
 og ved ikke lige hvordan jeg skal løse den, nogen der kan hjælpe mig :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af peter lind

Der mangler noget af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal sikkert bestemme de tal k, for hvilke 2.-gradsligningen har netop een løsning? I så fald skal man beregne ligningens diskriminant k, og løse ligningen d = 0, idet 2.-gradsligningen netop har een løsning, når d = 0 .


Svar #3
31. marts 2011 af eminamuj (Slettet)

ja det skal man


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så beregn diskriminanten d, og løs ligningen d = 0 .


Svar #5
31. marts 2011 af eminamuj (Slettet)

Hvordan kan jeg beregne D, når jeg ikke har alle tal, ved jo ikke hvad mit c er ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2011 af mitziie (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2011 af sGregersen (Slettet)

 Du ved jo i det tilfælde hvad diskriminanten er - så kan du opstillet en ligning med én ubekendt. Isoler c, og sæt tal ind - Bingo!


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der gælder jo c = k , og a = 1, b = 4 .


Svar #9
31. marts 2011 af eminamuj (Slettet)

aaarh når ja, tror jeg er med nu.. Tak for hjælpen :-)!


Skriv et svar til: hvordan finder man " k "

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.