Fysik

Rettelse med 2 fysikopgaver - gymniveau!

31. marts 2011 af NicoleTanori (Slettet)

Hej allesammen :). Vi arbejder med "Den lille neutron" på klassen, og jeg har fået stillet nedenstående spørgsmål:

7. Solen udstråler en effekt på 3,85⋅1026W. Langt størstedelen denne effektproduktion stammer fra fusionsreaktionen: 4 1/1 H → 4/2He + 2e+ + 2νe , som kaldes pp-processen. Hver gang denne reaktion sker, frigives i alt en energi på 4,2⋅10-12J. Beregn hvor mange neutrinoer solen producerer pr. sekund.

Mine udregninger:

3,85*10-26 J/s / 4,2*10-12J * 2 = 1,8*1038neutrinoer/sek

8. Beregn antallet af neutrinoer fra Solen, der rammer Jorden pr. kvadratcentimeter pr. sekund. (Afstanden mellem Jorden og Solen er 1,496⋅1011m og overfladearealet af en kugle er givet ved 4 ⋅π ⋅ R2 , hvor R er kuglens radius.):

Det jeg har gjort er:

Jorden = 12000*103 m ;

60000002*π=1,13*1014 m

Areal af tværsnitsarealet af jorden: 4*π*(1,496*1011)2 = 1,88*10122

1,13*1014/1,88*10122* 1,8*1038neutrinoer/sek = 1,10195*10-´70
 

Jeg synes, at det lyder vanvittigt-.- og især at nummer 8 skulle give cirka: 10 milliarder/(cm2⋅s)

Så jeg er usikker på om jeg har gjort det korrekt, nogen der kan hjælpe mig med at regne den ud korrekt:)? Jeg har i det mindste gjort et forsøg :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2011 af Sebrm (Slettet)

Jeg får det samme resultat som dig i opgave 7.

I opgave 8, kan du antage at neutrinoerne solen producerer, udsendes i en jævn fordelt kugle. Du kan udregne kuglens overfladeareal, når den er nået til jorden, med sætningen for en cirkels overfladeareal, hvor du bruger afstanden mellem jorden og solen som radius. Når du kender overfladearealet af cirklen og du ved at neutrinoerne fordeler sig jævn, kan du udregne hvor mange neutrinoer der er pr. kvadratmeter, ved at dividere antallet af neutrinoer solen producerer pr. sekund, med overfladearealet af kuglen. Jeg tror du har tænk nogenlunde det samme, men jeg kan ikke helt regne ud hvad det er du har gjort i starten. Ud over det er der også noget galt med din udregning af "Areal af tværsnitsarealet af jorden", det bliver alt for højt.

Overfladearealet af kulgen bliver: Akugle=4·π·(1,496·1011m)2=2,812·1023m2

Antallet af neutrinoer i sekundet pr. kvadratmeter: nneutrino/Akugle=1,8·1038s-1/2,812·1023m2=3,3·104m-2s-1


Skriv et svar til: Rettelse med 2 fysikopgaver - gymniveau!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.