Fysik

FYSIK- beregning af f, atomfysik!!

31. marts 2011 af læsefreak (Slettet) - Niveau: C-niveau

heej nogen der kan hjælpe? er vildt forvirret over det her! S:

Ha har bølgelængden 656

- find Frekvensen af Ha !

jeg ved at jeg først skal finde E_foton, men gør jeg det ved at sige : h * c / λ ??

altså:

4,14 ev *s *3 * 10 ^8 m /656 nm ???

på forhånd tusind tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Du kan nøjes med at bruge sammehængen c = λ / f

Husk at have styr på enhederne.


Svar #2
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

nåår okay, tusind tak!!

men hvordan laver jeg nm til m? da jeg har c i meter..?


Svar #3
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

kan det passe at jeg får

f = 4,57 * 10 ^14 ?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3

Ja, det er rigtigt.

#1 er i øvrigt forkert, der skulle selvfølgelig have stået c = λ * f


Svar #5
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

oki tak!

og når jeg beregner fotonenergien af Ha:

E = h / f -> 4,14 * 10 ^-15 ev / 2,85* 10 ^33 = 1,85 * 10 ^-85 ?

kan det passe??

har ikke helt styr på enhederne :S :(


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Den hedder E = h * f.

Den konstant, som du har valgt at bruge her, har enheden eV * s, og frekvensen har enheden s-1.


Svar #7
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

men kan jeg ikke bare regne frekvensen om til eV? ved at dividere med 1,602*10^-19 ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Frekvens kan ikke angives i eV, da eV er en enhed for energi. Frekvensens enhed er 'per tid'.

Hvad skal du angive svaret i?


Svar #9
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

det står der ikke noget om,,, bare at jeg skal angive fotoenergien.. ...

jeg skal desuden også finde " hvilken overgang i energiniveaudiagrammet stammer Ha fra? " :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Du kan bare nøjes med at angive energien i eV, så bliver det:

Efoton = h * f = 4,136 * 10-15 eV*s * 4,57 * 1014 s-1

Har du fået givet et energiniveaudiagram?


Svar #11
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

oki altså:

Efoton = 1,89 eV*s / s-1

jeep ? hvordan kan jeg bruge den?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

s * s-1 = s/s = 1

Altså bliver enheden bare eV.

Hvis du har energiniveaudiagrammet, kan du finde to tilstande, hvor et spring udefra og ind vil frigive 1,89 eV.


Svar #13
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

okay taak :-)

hm altså fx n3 - n2 = (-1,5) -  (- 3,4 )?? sys ikk rigtig der er nogen steder hvor den laver et spring så den afgiver 1,89 ev.. kan det evt. regnes ud?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #13:

Det kan du godt, men 1,9 kunne meget vel være det tætteste du kommer på 1,89 (som jo også kan afrundes til 1,9). Hvis der ikke er flere decimaler på tilstandene, kan det ikke gøres mere præcist (hvis det ikke skal beregnes).


Svar #15
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

´hm dvs. at når den hopper fra 3 til 2, så afgiver den 1,9 eV ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jep.


Svar #17
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

altså bliver svaret på : hvilken overgang i energiniveaudiagrammet stammer Ha fra? " = n3 - n2 ?? :S


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Ja. Dette er i Balmerserien (spring indad til n = 2).


Svar #19
31. marts 2011 af læsefreak (Slettet)

okay, tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: FYSIK- beregning af f, atomfysik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.