Matematik

omskrivning ligning

03. april 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal tegne en cirkel med ligningen x2+y2-6x-2y=6.

Bestem ligninger for de cirkler, der har centrum i (10,3), og som tangerer cirklen c. 

Skal jeg ikke først omskrive ligningen x2+y2-6x-2y=6. 

Så det bliver:

(x-3)2 + (y-2)2 = √6

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

(x-3)^2 + (y-1)^2 = 6+9+1 = 16 =4^2


Svar #2
03. april 2011 af Lipase (Slettet)

Jeg forstår ikke det her

"Bestem ligninger for de cirkler, der har centrum i (10,3), og som tangerer cirklen c."


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2011 af mathon

                                   1)  beregn afstanden a mellem (3,1) og (10,3)

                                   2)  cirklen med centrum (10,3) og radius r1 = a - 4 er den ene søgte cirkel

                                   3)  cirklen med centrum (10,3) og radius r2 = a + 4 er den anden søgte cirkel


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Der findes to cirkler, som tangerer (rør) din første cirkel.

Den ene "ligger ved siden af" - den anden "omslutter den første"

Find den fælles centerlinie (der går gennem (3,1) og (10,3) og gå videre derfra

Hvis du laver en skitse, har du meget bedre styr på det hele ;-)


Svar #5
03. april 2011 af Lipase (Slettet)

 #3

Hvad mener du med r1= a - 4 og r2 = a + 4?

 

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Det kan du se på din skitse ;-)


Skriv et svar til: omskrivning ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.