Fysik

Elektriske kredsløb?

03. april 2011 af fubuking (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har et lille problem med denne opgave.

opg 4.18 tansen måles med et ohmmeter

En pære til en 220V lampe er påstemplet at forbruge 60W. Når resistansen måles med et ohmmeter, så viser dette en resistans 61,3 Ohm
 

A) bestem pærens resistans når den er tilsluttet 220V = 807 Ohm

B)Bestem trådens temperatur, såfremt denne er af wolffram= ?????

Jeg har ingen anelse om hvordan man laver B opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af peter lind

Find Wolframs temperaturkoefficient Der gælde R = R0(1+α*t) hvor R0 er temperaturen ved 0º ( kan erstattes med stuetemperatur)  R er modstanden ved temperaturen t og α er temperaturkoeffficienten


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2011 af mathon

    Wolframs temperaturkoefficient
    ved 20ºC:
                                                                  α = 4,5·10-3 K-1

                                                                                        R = R20·(1 + α·ΔT)


Svar #3
03. april 2011 af fubuking (Slettet)

Mange tak begge I har hjulpet mig utrolig meget


Skriv et svar til: Elektriske kredsløb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.