Matematik

Beregning af acceleration

03. april 2011 af hansen2398 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Stedfunktion: s(t) = s0 + v0 * t + ½ * a * t^2
2) Hastighedsfunktion: v(t) = v0 + a * t
3) Bremseligning: v^2 = v0^2 + 2 * a * (delta) s

s0 er begyndelsesstedet, dvs. partiklens position til tiden t = 0.

v0 er begyndelseshastigheden, dvs. partiklens hastighed til tiden t = 0.

Δs er forskellen i position til tidspunktet t og starttidspunktet (t = 0) - kaldes også tilvæksten i position

opgaven:

En motorcyklist kører på sin motorcykel med farten 180 km/h ( = 50 m/s) ud ad en lige landevej.
Pludselig må motorcyklisten bremse helt op. Det sker over strækningen 200 m og foregår med konstant acceleration.

a) Beregn accelerationen

b) Beregn varigheden af nedbremsningsfasen


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) a = (v^2 - v0^2) / 2s . du kender strækning s, farten v0 = 50 m/s, mens v = 0.

b) v = a * t + v0 , hvor t = (v - v0) / a . her er v0 = 50 m/s , v = 0 m/s og a er fra opgaven før.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2018 af Cattegun (Slettet)

(mente ikke at sende)


Skriv et svar til: Beregning af acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.