Matematik

Ligninger

03. april 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har 4 spørgsmål der vedrøre ligninger, håber der er en der kan hjælpe :)

<p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%"> 

<p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%"><span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:DA">Pernille sender 3 gange så mange sms'er som Anna og 325 Sms'er flere end Iben. Tilsammen har de sendt 3042 sms'er. Hvor mange har de hver sendt?

</o:p> <span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA">Bestem, hvad  x  skal stå for og opstil en ligning ud fra oplysningerne. Besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.

Jeg har sat x til at være hvor mange beskeder de hver har sendt, og så har jeg sagt at de 3042 skal stå på venstre side af lighedstegnet, men jeg ved ikke hvordan jeg får det til at passe med x i ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

du opstiller fire ligninger med 3 ubekendte. Pernille (P), Iben (I) og Anna (A):

3042 = P + A + I

P = 3*A

A = P/3

I = P - 325

heraf får du:

P = 1443 , A = 481 , I = 1118


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du kan altså opstille ligningen med x , hvor x betegner antallet af sms'er som pernille har sendt:

3042 = 3*(x/3) + x/3 + x - 325


Svar #3
03. april 2011 af anne881m (Slettet)

 Hvordan kan jeg regne ligningerne ud? Jeg mangler jo A og P heletiden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Jamen i alle ligningerne indgår x, der er antallet af sms'er som Pernille har sendt. Så du får altså udtrykket i #2.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.