Matematik

ligning for plan.

03. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

opg. 13 a

Jeg har fundet normalvektoren ved at sige A - B og A- D og har derefter fundet normalvektoren ved at tage krydsproduktet mellem

vektor AB vektor AD

hvilket jeg får til (80,-200, 400)

er dette korrekt?

Vedhæftet fil: Matematikaflevering IV.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Prøv at angive dine mellemresultater her.


Svar #2
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

se billedet

Vedhæftet fil:Mellemregninger.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din definition af AB er forkert, da B = (10,10,0) . Desuden er fortegnene for dine vektorer forkerte (men den fejl "går ud" ved dannelsen af krydsproduktet). Benyt, at

AB = OB - OA


Svar #4
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Jamen AB, finder jeg ikke den ved : A  - B ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, som jeg skrev, er AB = OB - OA . OB er stedvektoren til punktet B, og OA er stedvektoren til punktet A. Man finder koordinaterne til vektoren AB ved at trække koordinaterne for punktet A fra koordinaterne for puntket B.


Svar #6
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Det skulle jeg også have gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det skulle du, men det gjorde du ikke. Du trak jo B fra A .


Svar #8
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

okay, så : (10,10,0) - (10,-10,0) = (0,20,0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er komponenterne for vektoren AB .


Svar #10
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

se evt. lige dette screenshot

Vedhæftet fil:Pic 2.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja. Det kan sagtens regnes uden hjælpemidler.


Svar #12
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Ja det kan det vel. Jeg er bare så ringe til vektoregning at det er nemmere at bruge det her..


Svar #13
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Jeg har nu normalvektoren. Nu bruger jeg så et punkt i planen, A(10,-10,0)

dvs. planens ligning: 80*(x - 10) + 0*(y - -10) + 400*(z - 0)=0

er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt.


Svar #15
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Super. Er det så også korrekt når jeg får koordinaterne til S til (-5,5,3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #17
05. april 2011 af slapdack (Slettet)

Mange tak for hjælpen Andersen :-)


Skriv et svar til: ligning for plan.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.