Matematik

gennemsnitlig

06. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg har 50000 mio. ton c02 /  5940000 indbygger  = 0.00848 ton co2 / indbygger 

Kalder man ikke dette for det "gennemsnitlige" antal ton pr. indbygger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2011 af SuneChr

Jo, hvis en mængde skal deles lige imellem et antal, bliver gennemsnittet = mængden divideret med antallet.

Men beregningen i # 0 er ikke rigtig. Som opgaven lyder, skal det være: 

    50 000 mio / 5,94 mio = 8417,508 t CO2 pr. indb.  (Uden at jeg kan forholde mig til sandsynligheden af dette resultat).

# 2: Ja, opgaven skulle jo gerne formuleres korrekt.  Forkert input giver forkert output.


Svar #2
06. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Der skal også stå  0.00848  mio ton co2/ indbygger


Svar #3
06. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Der er fordi jeg har landenes co2 udslip pr. år i mio. tons. Desuden har jeg befolkningstallene. Derved laver jeg et gennemsnitlig co2 forbrug pr. indbygger pr. år. Jeg ved godt at der er industri osv. men det er bare for at sætte i perspektiv. Det kan man vel godt - det er en samfundsfags opgave


Svar #4
06. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Eller er det vrøvl


Skriv et svar til: gennemsnitlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.