Matematik

Rumfang, liter.

06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Hejsa :)
Jeg har lavet en opgave hvor jeg har fundet en vandtanks areal i liter.

Vandtankens mål er, 130 cm, 45 cm og 50 cm.
Så har jeg ganget de 3 tal og fået, 292500. Men jeg skulle svare på den areal i liter,
også har jeg fået det til = 29250 dm³

Bagefter spørg de mig så om, hvor højt vandet i tanken kommer til at stå hvis der hældes 150 liter vand i?
Også tænker jeg, at den står jo bare 150 liter oppe, men det giver ikke nogen mening..
Så jeg tænkte på om der ikke var nogle som kunne hjælpe mig igennem og sige hvad jeg skal gøre ikke hvad jeg gør forkert.
- Tak på forhånd og forsat god aften :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er vandtankens rumfang, ikke areal, der skal beregnes.

Benyt, at 1dm = 10cm, så 1dm3 = (10cm)3 = 1000cm3

Find dernæst ud af, hvilken højde h i tanken, der giver et rumfang med den samme grundflade på 150 L .


Svar #2
06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Undskyld tastefejl - Der skulle stå rumfang istedet for areal.
Altså jeg skal beregne tankens rumfang i liter..


Svar #3
06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Og jeg forstår desværre ikke hvad du prøver at forklare..


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg prøvede at forklare dig, hvordan man omregner fra cm3 til dm3 . Din omregning er ikke korrekt.


Svar #5
06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Oh, på den måde. Men så er det vel, 2925 ?


Svar #6
06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Er det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er det ikke. Man skal dividere med 1000 for at omregne cm3 til dm3 , jvf. #1 .


Svar #8
06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

292,5 dm³. Så har jeg rumfanget i liter..
Skal jeg så bruge det når jeg skal finde højden? For at se hvor meget 150 liter fylder?


Svar #9
06. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

?? Eller hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man dividerer grundfladens areal i dm2 op i de 150 Liter  = 150 dm3 for at finde den ønskede højde.


Svar #11
07. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Gør jeg det så rigtigt nu?
130*45 =  5850
5850/150 = 39 bliver højden så?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er helt forkert. Du skal jo dividere rumfanget med grundfladens areal, ikke omvendt, og så være opmærksom på enhederne.


Svar #13
07. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Jeg kan altså ikke forstå din mening af dit svar. Kunne jeg få dig til at udtrykke det en smule mere?


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal dividere rumfanget på 150L = 150dm3 med grundfladens areal for at finde den søgte højde. Hvad forstår du ikke her?


Svar #15
07. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

150/58,50 =2,56.
Har jeg forstået det korrekt nu :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du mangler en enhed på dit resultat.

Jeg går ud fra, at grundfladen har dimensionerne 130cm × 45cm ?


Svar #17
07. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Det er korrekt ja.


Svar #18
07. april 2011 af mlouiseat (Slettet)

Men er enheden ikke dm³ ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, det er jo enheden for et rumfang. Du er i gang med at beregne højden af en vandstand.


Skriv et svar til: Rumfang, liter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.