Matematik

Hjælp til en ligning!

14. april 2011 af sabine4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

B: Bremselængde,            v: fart i km/t,           L: Togets længde i meter,              b: togets bremsetal.

Toget er 168m langt. Dets bremsetal er 119, og det kører med en fart på 110km/t.

Beregn bremselængden med denne formel:

B= (2,765*v+0,0480*L)2

                    b

(det er meningen at b skal være under brøkstregen, men det kan jeg ikke få det til).

Jeg har virkelig brug for hjælp til at løse dette! Har bare fået at vide, at det skal løses som en ligning.

B= 1000 fordi at bremselængden skal være under 1000


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Sæt tallene ind i formlen og du skulle gerne få 819,13 meter, hvis ikke jeg selv har taget fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt alle de givne tal i udtrykket for B

B = (2,765·v + 0,0480·L)2 / b = (2,765·110 + 0,0480·168)2 / 119

og regn ud. Det bliver mindre end 1000m .

#1 -- Til 2 decimaler bliver det faktisk 819,14m .


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Det er præcis den samme opgave jeg har. Det er en 8. klasses afl. ik? Nåh men jeg har gjort det her:

(2,765 x 110km/t+168)2  / 119

Håber det hjalp og når du når til næste opg. som jeg ikke forstår må du meget gerne hjælpe mig! :)


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.