Matematik

Spørgsmål om ulighed

27. juni 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I arealfunktionen ser en ulighed sådan ud: f(x)*Δx ≤ ΔA ≤ f(x+Δx)*Δx

Se dokument

Hvorfor er det, at det skal være" ≤" og ikke blot  "<" ?

Vedhæftet fil: Dokument1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2011 af peter lind

Hvis f(x) er konstant gælder der lighedstegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juni 2011 af YesMe (Slettet)

f(x)·Δx = ΔA  eller  f(x)·Δx < ΔA

                                           ΔA = f(x+Δx)·Δx  eller  ΔA < f(x+Δx)·Δx

                                                                                      f(x+Δx)·Δx = f(x)·Δx  eller  f(x+Δx)·Δx > f(x)·Δx


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2011 af Duffy

Fordi funktionen f ikke nødvendigvis er strengt voksende.

Forudsætningen er kun

"Lad f være kontinuert og ikke-negativ
i intervallet I = [a;b]."


Svar #4
27. juni 2011 af Fennox (Slettet)

#3

Hvad vil det sige med strengt voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

En funktion f(x) er strengt voksende, hvis der gælder: x2 > x1 ⇒ f(x2) > f(x1) for alle x1, x2


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juni 2011 af Duffy

En funktion f kan siges at være strengt voksende, hvis der for x1, x2 i dens definitionsmængde gælder:

 x2 > x1 => f(x2) > f(x1)


Svar #7
27. juni 2011 af Fennox (Slettet)

Så man siger at f(x)*Δx ≤ ΔA ≤ f(x+Δx)*Δx fordi man ikke ved, om funktionen er strengt voksende?

Er der et eksempel på en funktion som ikke er? Er f(x) = 1/x en af dem?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. juni 2011 af peter lind

1/x er strengt aftagende  hvis man ikke "hopper" over 0, hvor funktionen ikke er kontinuert. Hvis en funktion er voksende; men ikke strengt voksende, vil den være konstant i et eller andet interval.


Svar #9
02. juli 2011 af Fennox (Slettet)

siger man så: f(x)*Δx ≤ ΔA ≤ f(x+Δx)* fordi at når den er strengt voksende, så vil f(x) være konstant i et interval, og dette interval kan svare til bredden af rektanglet? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juli 2011 af peter lind

Hvis den er strengt voksende gælder der  skarp ulighed. Hvis den ikke er strengt voksende, vil der være mindst et interval, hvor funktionen er konstant. I intervaller hvor f(x) er konstant gælder der ligheds tegn.

Hvis funktionen er er konstant vil f(x) = f(x+Δx). Indsættes dette i uligheden fås f(x)*Δx) ≤ ΔA ≤ f(x)*Δx. Dette holder åbenlyst kun når der er lighedstegn


Svar #11
04. juli 2011 af Fennox (Slettet)

 #10

Så det er korrekt hvad jeg skriver i #9 ?

mener du ikke f(x)*Δx) ≤ ΔA ≤ f(x+Δx)*Δx ?

hvad mener du med  "Dette holder åbenlyst kun når der er lighedstegn" ?


Svar #12
04. juli 2011 af Fennox (Slettet)

 desuden!

Hvis f(x)*x=f(x+Δx)*x

vil ΔA så ikke være = f(x) ?

Da  så f(x)*x≤ ΔA ≤ f(x)*x ? Er funktionen desuden ikke nødt til IKKE at være strengt voksende , da f(x)*x < ΔA<f(x)*x jo ikke har en løsning? 


Svar #13
04. juli 2011 af Fennox (Slettet)

 Det jeg nok egentligt spørger om er, at hvorfor det også gælder for strengt voksende, når f(x)*Δx) ≤ ΔA ≤ f(x+Δx)*Δx. I mine øjne er denne ulighed "forbeholdt" ikke strengt voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Uligheden f(x)*Δx ≤ ΔA ≤ f(x+Δx)*Δx er ensbetydende med

f(x)*Δx ≤ ΔA   (og)   ΔA ≤ f(x+Δx)*Δx , som er ensbetydende med

(f(x)*Δx < ΔA v f(x)*Δx = ΔA)  (og)  (ΔA < f(x+Δx)*Δx v ΔA = f(x+Δx)*Δx) ,

som indeholder det strengt voksende tilfælde.

Sagt på en anden måde: en strengt-voksende funktion er også ikke-strengt voksende.


Svar #15
04. juli 2011 af Fennox (Slettet)

 #14

Okay - så beviset kan altså IKKE føres, hvis man ikke tager det ikke strengt voksende tilfælde med?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. juli 2011 af Duffy

#15: Joh da! Lad nu være med at fucke det hele op. Beviset bliver bare " uinteressant " for konstante funktioner.

Men du SKAL holde fast i FORUDSÆTNINGEN jeg opkastede i #3:

Funktionen kan jo også godt være aftagende...


Svar #17
04. juli 2011 af Fennox (Slettet)

 #16

Jeg er tilsyneladende ikke en math wiz, men sådan her tænker jeg:

Hvis jeg gjorde det for en strengt voksende funkion så vil det jo se således ud: f(x)*Δx < ΔA < f(x+Δx)*Δx.

Det kan i min verden ikke gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. juli 2011 af Duffy

Det går da fint op!

Hvorfor skulle det da ikke gå op??!!


Svar #19
04. juli 2011 af Fennox (Slettet)

den ulighed kan da ikke løses?


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. juli 2011 af Duffy

Det går heller ikke ud på at løse en ulighed, men at lave en vurdering for " hvor " differentialkvotienten for arealfunktionen ligger når Δx går mod nul.


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 62 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.