Fysik

En smule fysik, er meget i nød

05. marts 2013 af raaambo (Slettet)

Der er 1 opgave jeg ikke helt kan finde ud af i min aflevering, som lyder sådan:

en isklump med temperaturen 0 grader flyder på vandet. Isklumpens rumfang er 7.5 cm3

a) find opdriften på isklumpen. Densiteten af is ved 0 grader er 0.917 g/cm3

b) beregn rumfanget af den del af isklumpen, som er under vand

c) hvor stor en brøkdel af isen er under vand

d) forklar udtrykket"vi ser kun toppen af isbjerget"

Jeg har på fornemmelsen vi skal bruge formlen Q=c*m*(t2-t1) 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af SuneChr

Anvend Archimedes' lov .


Svar #2
05. marts 2013 af raaambo (Slettet)

I hvilket spørgsmål??


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af mathon

 

         for en flydende genstand
         er opdriften
                                     Fop = m • g = V • ρ • g = (7,5·10-6 m3) • (917 kg/m3) • (9,81 N/kg) = 0,067468 N


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2013 af peter lind

Du skal ikke bruge noget om varmeoverførsler.

1) Brug at når isklumpen ikke synker er summen af de totale kræfter på isklumpen 0


Svar #5
05. marts 2013 af raaambo (Slettet)

Aaarhh okay super, men hvilken formel bruger jeg til spørgsmål b?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2013 af peter lind

Brug Arkimedes lov


Svar #7
05. marts 2013 af raaambo (Slettet)

så facitet er 0.0000068775m3 eller er jeg på forkerte spor?


Brugbart svar (2)

Svar #8
05. marts 2013 af mathon

 

            opdriften er tillige
                                               tyngden af det fortrængte vand

     hvoraf
                                           Vunder • ρvand • g  =  V • ρis • g

     dvs
                                           Vunder • ρvand  =  V • ρis

     så
                                            Vunder = (ρis  / ρvand) • V  = (0,917 / 1) • (7,5 cm3) ≈ 6,9 cm3

     og

                                             Vunder / V = 0,917 = 91,7%
                                          
 

                                          


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. marts 2013 af mathon

 

                       Vover = 100% - 91,7% = 8,3%

                   kun 8,3% af isen er over vandoverfladen dvs synlig på afstand

    hvorfor
                   ""vi ser kun toppen af isbjerget""


Svar #10
05. marts 2013 af raaambo (Slettet)

Så i #8 er det c altså hvordan man laver c og ved #9 er det opgave d right?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

nogen der kan hjælpe er os lidt i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2014 af peter lind

Hvad er du i tvivl om ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

Hej Peter
Jeg er i tvivl om hvordan opgaven skal løses

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2014 af peter lind

Du må være meget mere præcis. Det er beskrevet ovenfor, hvordan opgaven løses, så hvad er problemet ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

(Trådstarter har det samme spørgsmål kørende i en anden tråd).


Skriv et svar til: En smule fysik, er meget i nød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.