Fysik
Fotoner der rammer en termosøjle pr. sekund
24. januar 2006 af
-Sara- (Slettet)
Hej!
Jeg har virkelig prøvet, men jeg kan overhoved ikke komme længere.
Mine opgaver er:
1) En lysstråle fra en He-Ne-laser sendes ind i en såkaldt termosøjle, der måler lysstrålens effekt til 0,5 mW. Lysets bølgelængde er 633 nm.
Hvor mange fotoner rammer termosøjlen pr. sekund?
2) Lyset fra en He-Ne-laser sendes gennem et gitter med 600 ridser pr. mm og hen mod en skærm, hvor der dannes et antal pletter.
Hvor stor en vinkel afbøjer gitteret lyset? (Første orden, dvs. for den første plet på hver side).
Håber der er nogen der kan hjælpe !!!
Jeg har virkelig prøvet, men jeg kan overhoved ikke komme længere.
Mine opgaver er:
1) En lysstråle fra en He-Ne-laser sendes ind i en såkaldt termosøjle, der måler lysstrålens effekt til 0,5 mW. Lysets bølgelængde er 633 nm.
Hvor mange fotoner rammer termosøjlen pr. sekund?
2) Lyset fra en He-Ne-laser sendes gennem et gitter med 600 ridser pr. mm og hen mod en skærm, hvor der dannes et antal pletter.
Hvor stor en vinkel afbøjer gitteret lyset? (Første orden, dvs. for den første plet på hver side).
Håber der er nogen der kan hjælpe !!!
Svar #1
24. januar 2006 af fixer (Slettet)
ad 1)
Beregn fotonenergien af een enkelt foton via sammenhængden
E_foton = hf = hc/l
hvor l er lysets bølgelængde. Effekten 0.5mW = 0.5 J/s betyder at der hvert sekund rammer et antal fotoner, N, således at deres samlede energi er E=0.5 J. Bestem derfor N ved at dele E med den energi een enkelt foton bidrager med.
ad 2)
Anvend gitterformlen
d*sin(v) = n*l
hvor
l = bølgelængden
n = ordenen
d = gitterkonstanten
v = spredningsvinklen
Beregn fotonenergien af een enkelt foton via sammenhængden
E_foton = hf = hc/l
hvor l er lysets bølgelængde. Effekten 0.5mW = 0.5 J/s betyder at der hvert sekund rammer et antal fotoner, N, således at deres samlede energi er E=0.5 J. Bestem derfor N ved at dele E med den energi een enkelt foton bidrager med.
ad 2)
Anvend gitterformlen
d*sin(v) = n*l
hvor
l = bølgelængden
n = ordenen
d = gitterkonstanten
v = spredningsvinklen
Skriv et svar til: Fotoner der rammer en termosøjle pr. sekund
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
