Matematik

x^2-bx-1, b må ikke være 0

01. september 2004 af Jepz (Slettet)
x^2-bx-1, b må ikke være 0.. undersøg om der er mindst en løsning i intervallet [b-1;b+1]..... hvorledes kan man "undersøge" det....?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2004 af erdos (Slettet)

Skal der stå x^2-bx-1 = 0?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2004 af erdos (Slettet)

I så fald kan du vel kigge på diskriminanten som skal være større end eller lig 0.

Svar #3
01. september 2004 af Jepz (Slettet)

ja det skal der.. og diskriminanten er b^2-4 ikke? men hvad så derefter?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2004 af erdos (Slettet)

Puha!!!! Diskriminanten skal man kunne i hovedet!

Den er b^2-4ac. Sæt den >= 0 og isoler b... Gør det samme, hvor du afløser b med (b-1) og (b+1). Sådan ville jeg gribe den an...

Svar #5
01. september 2004 af Jepz (Slettet)

ja jeg skrev forkert... undskyld jeg blir ved - skal jeg så sige b^2-4ac større eller lig med 0?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2004 af erdos (Slettet)

ja...

Svar #7
01. september 2004 af Jepz (Slettet)

så giver den b>=+-2.. og hvis jeg sætter (b-1) ind giver det b>=3 og b>=-1.. kan det være rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2004 af erdos (Slettet)

Med b vil du da få:

b^2 >= -4 => Ø (ingen løsning, da du ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal)

Svar #9
01. september 2004 af Jepz (Slettet)

ja det er rigtigt..jeg er total blank idag... sorry... men alle blir da Ø ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2004 af erdos (Slettet)

og med b-1 og b+1 vil du heller ikke få nogle løsninger...

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2004 af erdos (Slettet)

jo

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2004 af erdos (Slettet)

Hvis det er rigtig fremgangsmåde, vil jeg så sige, at der ikke er nogle løsninger i det interval.

Måske nogle vil bekræfte?

Svar #13
01. september 2004 af Jepz (Slettet)

men hvis man finder rødderne, vha. diskriminanten som giver d= b^2+4... x= (b+-kvadratrod(d))/2 bliver rødderne x=1 og x=b+1 ikke....? og hvis der er en rod der hedder x=b+1 ligger den inden for intervallet ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. september 2004 af erdos (Slettet)

Jeg forstår ikke dit spg. og forstår heller ikke opgaven. Man kan jo sagtens presse grafen under x-aksen.

Skriv et svar til: x^2-bx-1, b må ikke være 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.