Matematik

Har virkelig brug hjælp til en matemati opgave.

18. januar 2009 af Qand (Slettet)

Opgaven lyder således:
En løbebanes form er dannet af to lige lange parallelle linjestykker (på figuren AD og BC),
der i begge ender er forbundet med halvcirkler.
a) Bestem omkredsen af løbebanen udtrykt ved x og r (se figuren), og bestem arealet af
rektanglet ABCD udtrykt ved x, når omkredsen af løbebanen skal være 800 m.

Figuren er vedhæftet:


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Omkreds = Omkreds af de to halv cirker + længe af linestykket x *2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

omkredsen = 2*længden af rektanglet + omkredsen af en cirkel med radius r.

Hvor stor er bredden af rektanglet?


Svar #3
19. januar 2009 af Qand (Slettet)

Hvad med arealet? længden af rektanglet er jo x, og figuren er jo også vedhæftet....


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Arealet = arel af rektangel med siderne x og 2r + arealet af to halcirkler med radius r.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Arealet= x*2r

Ud fra oplysningen, at omkredsen er 800m fås:

800=Omkreds = Omkreds af de to halv cirker + længe af linestykket x *2, her kan r isoleres og indsættes i areal funktionen.

Og du mangler at skrive, hvorledes omkredsen af en cirkel findes, dét må du selv klare.


Skriv et svar til: Har virkelig brug hjælp til en matemati opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.