Kemi

beregne pH

25. februar 2010 af mb1628 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med denne her:

20 ml 0,1000 M HCl titreres med 0,1000 M NaOH

Beregn pH efter tilsætning af 19,98 ml af NaOH-opløsningen

på forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

n(H3O+) = (0,020 L)·(0,1 mol/L) = 0,002 mol

n(OH-) = (0,01998 L)·(0,1 mol/L) = 0,001998 mol

overskud af H3O+ = ((0,002 mol) - (0,001998 mol)) = 2,0·10-6 mol

     pH = -log([H3O+]) = -log(2,0·10-6) = 5,7


Svar #2
25. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Tusind takker ;-)


Svar #3
25. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

der er et spørgsmål mere, som jeg håber du gider hjælpe med..

Beregn derefter pH efter tilsætning af 20,02 ml af NaOH-opløsningen


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

n(H3O+) = (0,020 L)·(0,1 mol/L) = 0,002 mol

n(OH-) = (0,02002 L)·(0,1 mol/L) = 0,002002 mol

overskud af OH- = ((0,002002 mol) - (0,002 mol)) = 2,0·10-6 mol

pH = 14 + log([ OH- ]) = 14 + log(2,0·10-6) = 8,3


Svar #5
26. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

tusind tak ;-)

jeg havde ikke set den der 14 + Log før..


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

Det er formelen til beregning af pH i en stærk base


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. februar 2010 af mathon

men du er måske vant til:

     pOH = -log([OH-]) = -log(2,0·10-6) = 5,7

     pH = 14 - pOH = 14 - 5,7 = 8,3

...................

som også kan udtrykkes

    pH = 14 - pOH = 14 - (-log([OH-])) = 14 + log([OH-])

    


Skriv et svar til: beregne pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.