Matematik
Beregn buelængde
Hejsa :-)
Jeg vil prøve at beregne en buelængde i hånden, og er gået i stå der hvor jeg skal integrerer. Er der nogen kan hjælpe gerne med alle mellemregninger. :-) Tak
Svar #1
25. marts 2014 af peter lind
Du har i dine udregninger nogle fejl
I den næstsidste linje skal y4-1 rettes til y4+1
I den sidste linje sletter du blot kvadratrodstegnet. Det kan du ikke. Du kan derimod slippe af med kvadratrodstegnet ved at dele nogle af potenserne med 2
Når du har rette det kan du formodentlig selv klare integrationen
Svar #3
25. marts 2014 af SuneChr
# 2
Tællerpolynomiet kan naturligvis ikke faktoriseres, og brøken ikke forkortes, da tælleren er positiv for alle y ≠ 0 . Man må "gå den tunge vej" under kvadratrodstegnet. I nævneren kan dog stå 6y2 .
Svar #4
25. marts 2014 af Banff (Slettet)
Sorry men jeg er ikke med helt :-), jeg har fundet ud af .. se pdf-fil.
Svar #5
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Der er, som nævnt i #1 flere fejl i de vedlagte udregninger, og gør man det ordentligt, "går det hele op".
Man har
x = y3/6 + 1/(2y)
hvorfor
dx/dy = y2/2 - 1/(2y2) = (1/2)·(y4-1)/(y2) .
Dermed fås
1 + (dx/dy)2 = (4y4 + (y4-1)2)/(4y4) = (y4+1)2/(4y4) = [ (y4+1)/(2y2) ]2 .
Dermed fås så integralet for buelængden (med grænserne i y fra 2 til 3)
L = 2∫3 [1 + (dx/dy)2]1/2 dy = 2∫3 (y4+1)/(2y2) dy = (1/2)·2∫3 (y2 + y-2) dy
Skriv et svar til: Beregn buelængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

