Matematik

Finde to punkter.

25. marts 2014 af krillo123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan svaret på det her spørgsmål er helt lost. 

den linære funktion f er givet ved f(x) =ax+b. Grafen f går igennem punketerne Q(1,1) og Q(4,10).

a) Bestem tallene a og b

Mange tak på forhånd, forsat god aften. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er lidt misvisende at kalde begge punkterne for Q.

Bestem den lineære forskrift for den rette linie gennem de to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

a=\frac{y2-y1}{x2-x1}  og b=y1-a*x1


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af mathon

                         

                                 exact(solve(det([x,y,1;1,1,1;4,10,1])=0,y))

da determinanten for
                                    \begin{bmatrix} x&y &1 \\ 1& 1 &1 \\ 4&10 &1 \end{bmatrix}     er lig med 0, når punkterne

 (x,y)     (1,1)      (4,10)       ligger på samme rette linje.
                               


Skriv et svar til: Finde to punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.