Matematik

n- kant og diagonaler

25. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan bestemmer jeg n, i denne formel: n*(n-3)/2 når jeg ved at der er 77 diagonaler i n-kanten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af mathon

                            n·(n-3)/2 = 77

                             n·(n-3) = 154     

           Løs

                             n2 - 3n - 154 = 0         n > 3                       


Svar #2
25. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Kan jeg sige sådan?

se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2014 af PeterValberg

du har beregnet diskriminanten forkert 
(skal give 625)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af SuneChr

# 0           Nu ved man, at n er et helt positivt tal. Det er muligt, med lidt hovedregning, - og måske en blyant ved siden af -, at kunne sige, hvilket tal ganget med (tallet - 3) giver 154?  Man skal generelt prøve ikke at opstille kanoner, der hvor slangebøsser rækker.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2014 af mathon

          154  =  2 ·7 · 11

                                          14 · (14-3) = 154


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2014 af mathon

Men da du - #0 - hverken har slangebøsse eller Sunes erfaring:

                 n2 - 3n - 154 = 0         n > 3  og n er hel

                 n=\frac{-(-3)\pm \sqrt{(-3)^2-4\cdot 1\cdot (-154)}}{2}=\frac{3\pm \sqrt{9+616}}{2}=\frac{3\pm \sqrt{625}}{2}=

                                                                                                          \frac{3\pm 25}{2}=\frac{28}{2}=14   da n > 3


Skriv et svar til: n- kant og diagonaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.