Fysik

Hjælp til fysik opgave

26. marts 2014 af Chokokolade (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 9:

Cs-137 har en halveringstid på 30 år. En radioaktiv kilde af Cs-137 har en aktivitet på 40 kBq.

Hvor mange Cs-137-kerner indeholder kilden?
Hvor mange Cs-137-kerner er der tilbage efter 8 år?
Hvor lang tid tager det for kildens aktivitet at falde fra 40 kBq til 5 kBq?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2014 af mathon

          Beregn først henfaldskonstanten k
          i
                          A(t)=A_o\cdot e^{-{\color{Red} k}\cdot t}           ud fra oplysning om halveringstiden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2014 af mathon

                         k=\frac{ln(2)}{T_{1/2}}

For aktiviteten gælder:
                                          A=k\cdot N

                                          N = \left ( \frac{1}{k} \right )\cdot A=\left ( \frac{T_{1/2}}{ln(2)} \right )\cdot \left ( 40\cdot 10^{3} \right\; s^{-1} )=\left ( \frac{9,46708\cdot 10^8\; s}{ln(2)} \right )\cdot \left ( 40\cdot 10^{3} \right\; s^{-1} )=
                                                                                                                                 5,46324\cdot 10^{13}

                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2019 af Kirap (Slettet)

Har lidt svært ved, at forstå det da jeg har prøvet at bruge formlen:

N = m / mCs-137

Fik henfaldskonstanten til: 8,47414 * 10-15


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2019 af Kirap (Slettet)

k=\frac{ln(2)}{T_1/_2}

T_1_/_2=30 =946.707.779 s

T_1_/_2=946.707.779 s * 24*60^2

T_1_/_2=8,17955521056*10^1^3

k=\frac{ln(2)}{8,17955521056*10^1^3}=8,47414*10^{-15}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2019 af mathon

#4
      se   
              https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1914295


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.