Matematik

Bestem længden af et kuglestød

26. marts 2014 af pokizh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi får oplyst at kuglestødet beskrives med f(x)=-0.05x^(2)+0.08x+2.3

a) bestem længden af kuglestødet

Jeg forstår man skal sætte den f(x)=0 får at finde skæringen med x-aksen, altså får kuglen rammer jorden. 

Men hvordan sætter f(x)=0?

solve(−0.05*x^(2)+0.08*x+2.3=0,x) - dette forkert


Svar #1
26. marts 2014 af pokizh (Slettet)

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx 

opgave 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at man skal løse ligningen f(x) = 0. Det er en 2.-gradsligning. Man er her interesseret i den positive løsning. Den anden løsning ligger jo bag ved kuglestøderen.


Svar #3
26. marts 2014 af pokizh (Slettet)

Men hvordan sætter lig f(x)=0?

solve(−0.05*x^(2)+0.08*x+2.3=0,x) ? x=−6.02935 or x=7.62935

7.62 er ikke svaret


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen

        -0,05·x2 + 0,08x + 2,3 = 0

kan omskrives til

        -5x2 + 8x + 230 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af mathon

Er det fordi der måles i håndhøjde?


Svar #6
26. marts 2014 af pokizh (Slettet)

indsætter du  x=7.62935 på x' plads? også har du svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs opgaven ordentligt. Ligningen er

        -0,05·x2 + 0,8x + 2,3 = 0


Svar #8
26. marts 2014 af pokizh (Slettet)

Hvis én skriver udregnings metoden så internaliserer jeg metoden


Svar #9
26. marts 2014 af pokizh (Slettet)

Jeg er idiot, tak for hjælpen

solve(−0.05*x^(2)+0.8*x+2.3=0,x) ? x=−2.48809 or x=18.4881


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal løse ligningen

        -0,05·x2 + 0,8x + 2,3 = 0 ,

eller

        5x2 - 80x -230 = 0 ,

dvs

        x = (80 ± √11000)/10 = 8 ± √110


Skriv et svar til: Bestem længden af et kuglestød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.