Fysik

Elektrisk potentiale

26. marts 2014 af 8700ralf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har problemer med at finde det elektriske potential i opgave 3b

Jeg ved at hvor r<=a der skal jeg  finde potentialet for alle stederne og lægge dem sammen 

problemet opstår her at jeg ikke får noget der giver mening.

jeg bruger følgende.

V=\int E \cdot dl

her indsætter jeg de forskellig elektriske felter som jeg allerede har fundet i opgave a. Jeg tror jeg misforstår grænserne. 

Vedhæftet fil: EM2011April (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af peter lind

Det elektriske felt er 0 for r <a så potentialet er 0


Svar #2
26. marts 2014 af 8700ralf (Slettet)

I følge facitlisten skal dette være resultatet.

k0(r - a) + k1/4 (b^4 - a^4) + k2( 1/b - 1/a ) + k3/b for r<a

hvor k0 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2014 af peter lind

Det er potentialet  for a<r<b For at finde dette skal du beregne ∫ar E(x)dx


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2014 af hesch (Slettet)

Hvis feltstyrken = 0, for r < a, så må potentialet indeni kugleskallen være den samme, altså lig med potentialet på indersiden af skallen.

Feltstyrken = potentialegradienten.


Svar #5
26. marts 2014 af 8700ralf (Slettet)

i kan selv se hvordan det er sat op i facitlisten

Vedhæftet fil:EM2011April_svar.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2014 af peter lind

k0 = 0 så leddet med r forsvinder. Potentialet kan også godt være en konstant; men det er  lidt mærkeligt ikke at vælge denne konstant til 0


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. marts 2014 af hesch (Slettet)

#6:   Der står jo i opgaven, at potentialet i det uendeligt fjerne, er fastsat til 0V.

Det er en hel almindelig måde, at fastlægge potentialer på.


Svar #8
26. marts 2014 af 8700ralf (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Elektrisk potentiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.