Matematik

grafer???

26. marts 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

graferne for f(x) = x^2 og g(x) =x^3 skærer hinander i (1,1)

beregn den spidse vinkel mellem grafernes tangenter i dette punkt???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af SuneChr

Beregn den spidse vinkel mellem tangenternes retningsvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tangenternes vinkler med x-aksen i skæringspunktet er bestemt ved

        tan(α1) = f '(1) , og

        tan(α2) = g '(1)

Den spidse vinkel φ mellem tangenterne kan så findes af

        tan(φ) = tan(α21) = (tan(α2) - tan(α1))/(1+tan(α1))tan(α2)) = (g '(1) - f '(1))/(1+f '(1)g '(1))


Skriv et svar til: grafer???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.