Matematik

Tre-cifret tal

27. marts 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej,

Er der nogle, der ved, hvorfor 7, 11, 13 går i op to trecifret tal skrevet efter hinanden som f.eks. 745745?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det skyldes, at

        7·11·13 = 1001

For eksempel er 745745 = 745·1001


Svar #2
27. marts 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Men hvad fortæller tallet 1001? Det beviser vel ikke, at 7, 11, 13 går op i to tre-cifret tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ethvert 6-cifret tal af formen "ABCABC" er jo deleligt med 1001 og dermed med 7, 11 og 13.

"ABCABC" = 1000·"ABC" + "ABC" = 1001·"ABC"

hvor "ABC" skal forstås som det 3-cifrede tal 100·A + 10·B + C , osv.


Skriv et svar til: Tre-cifret tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.