Matematik

Matematik konstruer figuren

27. marts 2014 af smerg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp, jeg skal lave en opgave på geogebra, men ved ikke rigtig hvordan jeg skal gøre det, på geogebra håber du vil hjælp mig.

AC = 7 cm  Vinkel A = 50 grader Vinkel C = 40 grader

 Aflæs vinkel B samt linjestykkerne AB og BC

Indtegn trekantens højder

Find trekantens areal og omkreds.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Krabasken (Slettet)

Opret A i (0,0)

Opret C i (7,0)

Áfsæt 50 grader (mod uret) i A og 40 grader (med uret) i C

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af Krabasken (Slettet)

Vinkel B kan du nemt beregne. den er 180 (vinkelsummen i en trekant) minus (50+40) = 90 grader

Siderne (her c og d) kan aflæses oppe til venstre

Se skitsen

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #3
27. marts 2014 af smerg (Slettet)

jeg kan bare ikke finde ud af det der C med uret 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2014 af Krabasken (Slettet)

For at oprette en vinkel skal du bruge det værktøj, der hedder

Vinkel med given størrelse

oppe foroven

Klik på nederste højre hjørne af billedet at vinklen og vælg "vinkel med given størrelse"

Hvis du derefter holder musen på den, er der er kort brugsanvisning

;-)


Skriv et svar til: Matematik konstruer figuren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.