Matematik

Svært ved en formel

28. marts 2014 af MaFr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej hej! Jeg har i den vedhæftede fil udklippet af en opgave, som driller mig. (Ved ikke hvordan jeg skriver de forskellige tegn i opgaven her, så uploader den i fil istedet.)

Problemet er, at jeg ikke kan se, hvad jeg skal gøre for at finde T2 (opvarmningstemperaturen)

Matematik er ikke min stærke side, så jeg håber i der er så venlige at hjælpe, kan bringe det ned på et niveau som ikke er for "avanceret" for en som mig

Vedhæftet fil: mat.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2014 af mathon

                          \Delta L=L\cdot \alpha \cdot \left ( t_2-t_1 \right )                      divider med L\cdot \alpha   på begge sider

                          \frac{\Delta L}{L\cdot \alpha }+t_1=t_2                                    adder t_1   på begge sider

                          t_2=\frac{\Delta L}{L\cdot \alpha }+t_1

                          t_2=\frac{3\cdot 10^{-3}\; m}{\left (3\; m \right )\cdot \left (1,2\cdot 10^{-5} \right )C^{-1} }+\left (20\; C \right )

                         

                         


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler t2 af udtrykket

        \Delta l=L\cdot \alpha \cdot \left ( t_{2}-t_{1} \right )

Man kender Δl , L, α og t1 .

Lad være med at kalde temperaturen T2, når den er kaldt t2 .


Svar #3
28. marts 2014 af MaFr (Slettet)

Ah, mange tak til jer begge! I øvrigt super med fremvisningen Mathon


Skriv et svar til: Svært ved en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.