Matematik

Bregn kordinater til skæringspunkt

29. marts 2014 af sejerup (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er givet ved

f(x) = -4x2 + 20x

g(x) = 8x

Beregn koordinaterne til de to grafers skæringspunkter

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe denne opgave an, håber nogle kan hjælpe(-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2014 af peter lind

Løs ligningen f(x) = g(x). Løsningerne er x koordinaten til skæringspunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2014 af mathon

                 -4x^2+20x=8x

                  x^2-5x=-2x

                  x^2-3x=0

                  x\left (x-3 \right )=0\: \: \: \: \: \: ... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af 123434 (Slettet)

x(x-3)=0 ⇔(0=x V x-3=0)

x=0 V x=3


Skriv et svar til: Bregn kordinater til skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.