Matematik

Forholdet mellem "b" og "l"

29. marts 2014 af ke7 - Niveau: 8. klasse

Jeg sidder lige nu med den sidste opgave i min matematik aflevering, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af den. Det er godt nok 9. klasses materiale, men jeg kan virkelig ikke forstå en pind. Desuden har jeg været inde at kigge på andre som har spurgt om denne opgave, men jeg forstår ikke hvordan man gør, da der ikke er nogen forklaring på det.

Opgaven lyder således:

For A-formaterne (eks. A4, A5, A6) gælder at: b / l = 1 / 2 * l / b  (- b er bredde og l er længde)

Vis, at forholdet mellem bredde og længde er: 1 / √2

Er der nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald forholdet b/l for x , og løs så ligningen

        x = (1/2)·(1/x)


Svar #2
29. marts 2014 af ke7

Hvordan det?

- Jeg kan virkelig slet ikke forstå det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang med x i ligningen

        x2 = 1/2


Skriv et svar til: Forholdet mellem "b" og "l"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.