Matematik

Bestem parabelbuen AB´s ligning.

31. marts 2014 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

kig vedhæftet fil. 

Vedhæftet fil: Projekt 5 Dige (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af peter lind

I opgaven står der at der er tangentpunkter i A og B. Det er noget mystisk for der kan afsættes tangenter på vilkårlig steder på parabelbuen. Jeg går ud fra at det uheldige udtryk betyder at hældning af tangenten er det samme som de tilstødende rette linjer.

Parablens ligning har formen

y=a*x2+b*x+c

Find y'(x)

Tangentoplysningen giver så

y'(1) = tan(45º) = 1

y'(4) = tan(153,43º)

Endviderer er der oplyst

y(1) = 3

Det giver 3 ligninger til bestemmelse af de 3 ubekendte a, b og c


Svar #2
02. april 2014 af boogieboy (Slettet)

forstår ikke helt, hvad jeg skal sætte op i mod hinanden. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af peter lind

Du skal ikke sætte noget op mod hinanden så hvad mener du ? Hvad forstår du ikke ?


Skriv et svar til: Bestem parabelbuen AB´s ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.