Matematik

overfladeareal og volume

31. marts 2014 af linda0044 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, 

jeg har en opgave, som driller lidt. Hvis du åber filen kan du se opgaven. 

spg a,b,c er ok, men opg d og e kan jeg ikke løse. Håber i kloge mennesker kan hjælpe mig med dem!

Vedhæftet fil: opg_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af funked (Slettet)

Kan hjælpe dig med opgave d.

længden af krydsproduktet mellem vekter BD og vektor BE er = Arealet af det paralellogram de 2 vektorer udspænder.

Så du kan enten tage halvdelen af lægden af krydsproduktet og gange med 6, da der er 6 ens flader. Eller gange krydsproduktet med 3, det skulle gerne være samme resultat.


Svar #2
31. marts 2014 af linda0044 (Slettet)

Det lyder super, men jeg kender dog ikke D's koordinat! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2014 af funked (Slettet)

Det må være vektorsummen af vektor a og vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Punktet D ligger i planen β , hvis ligning er givet i opgaven. Punktet D har x=0 og y=0 , så punktets z-koordinat kan umiddelbart beregnes ved indsættelse i planens ligning.

Modellens rumfang kan beregnes ved at opdele modellen i en pyramide (taget) og en pyramidestub (den nederste del), som det er beskrevet i opgaven.


Skriv et svar til: overfladeareal og volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.